Vabilo na dan esperanta 24. julija 2021 na Lisci

Namesto dneva odprtih vrat ZES na Štefanovi 11 v Ljubljani, kjer bi zaradi varnostnih ukrepov lahko sodelovalo le manjše število udeležencev, bo letos srečanje za proslavo dneva esperanta v sveži gorski naravi v soboto, 24. julija 2021, ob 10. uri na Lisci pri Tončkovem domu.

Na Lisco vodi več pešpoti in cesta skoraj prav do vrha. Program srečanja je sproščen: malo pogovora v esperantu, nekaj novic, dobra hrana in pijača (v lastni režiji) ter krajši izleti ali sprehodi z lokalnimi vodiči (Anka, Simon, Vinko in še kdo). Morda nam uspe pripraviti še kakšno presenečenje!

Kdor ima čas in še neizkoriščene turistične bone, lahko v prenovljenem Tončkovem domu tudi prenoči in si privošči še v nedeljo več izletov v okolico. Najave udeležbe so zaželene na naslov Simona Urha: siantour@gmail.com. Rezervirajte si čas in morda tudi sobo v Tončkovem domu (tel. 03 573 50 16).

Vljudno vas vabimo medse in vas prosimo, da povabite še sorodnike, prijatelje in tiste zainteresirane, ki morda ne bodo vedeli za naše povabilo. Esperantska društva pozivamo, da organizirajo skupinski odhod na srečanje.