Spletni esperantski tečaji in krožki v Sloveniji

V Sloveniji od oktobra 2020 potekajo trije spletni krožki oziroma tečaji esperanta. Namenjeni so vsem stopnjam predznanja in se jih lahko udeležite vsi, ne glede na statistično regijo ali občino. Potrebna oprema je računalnik z zvokom in po možnosti kamero, priporočljiv pa je še pametni telefon za lažje sodelovanje pri skupnih igrah, kvizih, anketah itd.

Krožek ED Ljubljana ob torkih od 19. do 20. ure vodi Gregor Markič. Namenjen je predavanjem, izpopolnjevanju znanja jezika in predvsem govornim vajam. Za udeležbo po Zoomu uporabite to stalno povezavo

Začetni tečaj esperanta ob sredah ob 20. uri vodi Peter Grbec. Začel se je 16. decembra 2020 in je namenjen  začetnikom.

Krožek Esperantske sekcije Kulturnega društva Slovenj Gradec ob četrtkih ob 20. uri vodi Davorin Jurač. Namenjen je nadaljevalcem. Za udeležbo po Google Meet uporabite to stalno povezavo

Če bo prišlo do sprememb terminov, vas bomo obvestili z okrožnico ZES. Nujno se vsaj poskusite vključiti, da spoznate postopke in možnosti daljinskega komuniciranja. Bolj izkušeni pa boste lahko po dogovoru z vodjo tečaja prispevali dodatne vsebine.  (O. K.)

Prva objava 26. 10. 2020, nazadnje posodobljeno 6. 4. 2021