Proslava ob Zamenhofovem dnevu bo v Slovenj Gradcu

Združenje za esperanto Slovenije in Esperantska sekcija Kulturnega društva Slovenj Gradec vabita vse esperantiste in prijatelje esperanta na proslavo 160. obletnice rojstva tvorca esperanta L. L. Zamenhofa, Dneva esperantske knjige in Svetovnega dneva človekovih pravic, ki bo v soboto, 14. decembra 2019, ob 10.00 uri v prostorih Knjižnice Ksaverja Meška na Ronkovi ulici 4 v Slovenj Gradcu.Program:

  1. Pozdravni nagovor gostiteljev
  2. Priložnostni govor predsednika ZES
  3. Tri pesmi v esperantu (skupina Hedera vento)
  4. Predstavitev knjižnih novosti (tretji ponatis Koserjeve slovnice, prevod Marčekovega učbenika Rekta metodo, prevod Privatove knjige Zamenhofovo življenje)
  5. Gledališče kamišibaj – krstna predstava Prešernove Nezakonske matere v esperantu
  6. Nove funkcije in urejanje spletnega slovensko-esperantskega slovarja
  7. Deklamacija pesmi Ivice Hace v izvirniku in esperantskem prevodu
  8. Druženje in kratka zakuska v prostoru knjižnice
  9. Ob 12:45 odhod na krajši voden ogled Slovenj Gradca

Po strokovnem in kulturnem programu bo krajše prijateljsko druženje ob prigrizku in pijači. Znanje esperanta je dobrodošlo, ni pa nujno. Obvezna je le dobra volja. Kdor bo želel, se bo pridružil ogledu mestnih znamenitosti, če nam ne bo zagodlo vreme.Vljudno vas vabimo medse in vas prosimo, da povabite še sorodnike, prijatelje in tiste zainteresirane, ki morda ne bodo vedeli za naše povabilo. Esperantska društva pozivamo, da organizirajo skupinski odhod na proslavo.